ILIRIADA PORTAL

Join the forum, it's quick and easy

ILIRIADA PORTAL
ILIRIADA PORTAL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PD akuzon Jorgaqin, PS hesht

Shko poshtė

19102010

Mesazh 

PD akuzon Jorgaqin, PS hesht  Empty PD akuzon Jorgaqin, PS hesht

E pėrzgjedhura nga Presidenti Topi u pėrball me njė numėr pyetjesh akuzuese nga deputetėt e djathtė nė lidhje me aktivitetin e saj. Sipas deputetėve tė PD-sė, Eduard Halimi, Mesila Doda dhe Enkelejd Alibeaj, Jorgaqi ka mbėshtetje politike nė karrierėn e saj, e shoqėruar me mungesa e dyshime nė profesionalizėm, madje nuk ka paguar as taksat duke punuar nė njė shoqėri avokatie tė paregjistruar nė organet tatimore. Sipas deputetit tė PD-sė, zonja Jorgaqi akuzohet nga njė raport i auditit tė Kryeministrisė pėr dhėnien e pėlqimit tė dy vendimeve tė Qeverisė, qė sipas tyre, ishin tė jashtėliqjshme. Por kandidatja Jorgaqi u mbrojt dukė thėnė se ende sot vendimet janė nė fuqi dhe se ato janė nė pėrputhje me konventat ndėrkombėtare. Ajo pėrjashtoi mundėsinė e njė hetimi administrativ ndaj saj. "Bėhet fjalė pėr dy vendime qeverie pėr fabrikėn e ēimentos nė Fushė-Krujė. Nuk i jam nėnshtruar asnjė hetimi administrativ, pėr sa kohė kam ndjekur detyra nė Ministrinė e Drejtėsisė. Nė lidhje me raportin qė tani po vihemi nė dijeni, nuk jemi njoftuar asnjėherė. Nė lidhje me ligjshmėrinė e tyre, mund t'u them qė ka pasur njė kėrkesė pėr ligjshmėrinė e vendimeve. Jemi thirrur nga zv.ministrat e kohės, sepse kemi dhėnė mendime pozitive pėr kėto vendime, por edhe sot kėto dy vendime janė ende nė fuqi. Pėr to nuk ėshtė kėrkuar shfuqizimi i tyre", tha Jorgaqi. Nga ana tjetėr, deputetja Doda, e cila ėshtė relatorja pėr kandidaturėn e Edlira Jorgaqit, tha se ajo ka punuar si avokate nė tė zezė dhe nuk ka paguar tatimet. Sipas Dodės, Jorgani ka pėrfaqėsuar subjekte nė gjykatė, por nuk ka paguar detyrimet nė shtet. Nga ana e saj, Jorgaqi tha se kishte dhėnė konsultė juridike, por nuk ka punuar mirėfilli si avokate. Njėkohėsisht, Doda tha se Jorgaqi ka qenė eksperte e PS-sė kur ėshtė diskutuar reforma nė drejtėsi nė vitin 2008. Pėrballė kėtyre akuzave, deputetėt e PS-sė heshtėn por edhe morėn nė mbrojtje kandidaten. Ata preferuan tė mos pyesin Jorgaqin.
Nga ana e tij, deputeti i PD-sė, Enkelejd Alibeaj, pyeti Jorgaqin nė lidhje me dy ligje, atė antimafia si dhe ligjin pėr faljen. Sipas tij, kandidatja Jorgaqi ėshtė shprehur kundėr kėtyre ligjeve tė qeverisė me argumentimin se preknin tė drejtat e njerėzve dhe binin ndesh me legjislacionin nė fuqi. Nga ana e saj, Jorgaqi tha se mendimi i saj ka qenė i unifikuar me kolegėt e tjerė tė Prokurorisė sė Pėrgjithshme, ku sot ajo ėshtė drejtoreshė nė Drejtorinė e Legjislacionit.

Seanca nė komision

Eduard Halimi: Thatė qė keni gatuar ligjet shumė mirė pėr 12 vite nė Ministrinė e Drejtėsisė. Ne kemi kėtu pėrpara njė raport tė auditit tė Kryeministrisė nė vitin 2005. Pra, pyetja ime ėshtė qė ju jeni larguar vetė nga puna nė Ministrinė e Drejtėsisė para kėtij raporti tė kėtij auditi, apo pas kėtij raporti qė ju sheh me shkelje? Raporti bėn fjalė pėr dy vendime qeverie, 85 dhe 521, ku ju nė pozicionin e drejtoreshės sė Legjislacionit, keni firmosur dy akte ku nuk keni konstatuar papajtueshmėrinė me kuadrin ligjor. Ju keni thėnė se janė nė pėrputhje me legjislacionin.
Edlira Jorgaqi: Bėhet fjalė pėr dy vendime qeverie pėr fabrikėn e ēimentos nė Fushė-Krujė. Nuk i jam nėnshtruar asnjė hetimi administrativ, pėr sa kohė kam ndjekur detyra nė Ministrinė e Drejtėsisė. Nė lidhje me raportin qė tani po vihemi nė dijeni, nuk jemi njoftuar asnjėherė. Nė lidhje me ligjshmėrinė e tyre, mund t'u them qė ka pasur njė kėrkesė pėr ligjshmėrinė e vendimeve. Jemi thirrur nga zv.ministrat e kohės, sepse kemi dhėnė mendim pozitive pėr kėto vendime, por edhe sot kėto dy vendime janė ende nė fuqi. Pėr to nuk ėshtė kėrkuar shfuqizim.
Mesila Doda: Nė vitin 2008 ėshtė votuar reforma nė drejtėsi, ku ju rezultoni nė stafin e ekspertėve. Kush nga forcat politike ju ka propozuar pėr tė qenė nė stafin e ekspertėve?
Edlira Jorgaqi: Po, kam qenė njė prej ekspertėve qė ka punuar pėr ligjin pėr organizimin dhe funksionimin e pushtetit gjyqėsor dhe jam krenare pėr kėtė...
Mesila Doda: Ju lutem hiqni emocionet dhe na thoni se kush forcė politike ju propozoi.
Edlira Jorgaqi: Kam qenė me ftesė tė kryetarit tė Komisionit tė Ligjeve. Se si janė ndarė forcat kėtu, nuk di tė them. Mund ta dini ju mė mirė.
Mesila Doda: Keni punuar si partnere nė studion ligjore, por a keni qenė tė regjistruar nė organet tatimore?
Edlira Jorgaqi: Nuk kam punuar nė kushtet mirėfilli tė partneritetit. Forma qė ne pėrmendim nė atė studio ėshtė se nė njė ambient punojmė disa avokatė.
Mesila Doda: Po tatimet i keni paguar?
Shega Ligori: Ju po i impononi pėrgjigjet zonjės. Nuk mund t'i thoni qė ka shkelur ligjin apo ta fyeni nė dinjitetin e saj.
Edlira Jorgaqi: Profili im nė avokati ka qenė shumė i limituar. Fillimi ėshtė i vėshtirė dhe unė kam pėrfaqėsuar disa miq nė Gjykatėn e Tiranės pa pagesė. Nė vitin 2006-2008 kam punuar pėr Shoqatėn e Ndėrtuesve qė do tė mė ofronin njė ambient falas ku do tė punonin edhe avokatėt e tjerė.
Mesila Doda: Mė falni, por e a dini se nuk mund tė ushtroni profesionin pa u regjistruar dhe duhet tė paguani tatimet?
Enkelejd Alibeaj: Prokuroria ka dhėnė njė mendim pėr ligjin antimafia, ku edhe ju keni bėrė pjesė nė grupin e punės, i cili ka thėnė pėr kėtė projektligj qė shkel tė drejta dhe bie ndesh me legjislacionin. I qėndroni kėsaj?
Edlira Jorgaqi: Po i qėndroj asaj qė ka thėnė grupi i punės i Prokurorisė.

panorama
Iliriada Portal

Numri i postimeve : 4609
Registration date : 08/12/2007

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Share this post on: reddit
- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi