Ulet inflacioni nė Shqipėri
Faqja 1 e 1
27122008
Ulet inflacioni nė Shqipėri
Banka e Shqipėrisė nuk ndryshon normėn bazė tė interesit |
Ky ėshtė njė nga nivelet mė tė ulta tė inflacionit tė regjistruar mė parė, ndėrsa objektivi ishte 4 pėr qind.
Rėnia e inflacionit nė Eurozonė pritej tė reflektohej nė Shqipėri, ku 80 pėr qind e flukseve tregtare kryhen me vende tė Eurozonės.
Guvernatori i Bankės sė Shqipėrisė, Ardian Fullani thotė se ulja e ēmimeve tė konsumit pritet tė vazhdojė edhe nė muajt pasardhės.
Kjo do tė bėjė qė fokusi i politikave monetare tė zhvendoset drejt evitimit tė situatave deflacioniste dhe nxitjes sė rritjes ekonomike.
Ministri i Financave, Ridvan Bode tha se qeveria shqiptare po merr masa pėr tė shmangur deflacionin qė sipas tij, do tė sillte pasoja tė padėshėruara pėr ekonominė.
Zoti Bode tha se inflacioni do tė synohet tė mbahet nė kufijtė e plus minus njė tė tre pėrqindshit.
Ndėrkaq Banka e Shqipėrisė vendosi tė mbajė tė pandryshuar normėn bazė tė interesit tė lekut nė nivelin 6.25 pėrqind.
BBC
Iliriada Portal- Numri i postimeve : 4609
Registration date : 08/12/2007
Ulet inflacioni nė Shqipėri :: Komentet
ulet inflacioni ...per ēa inflacioni e kane fjalen kur ēmimet ne Shqiperi po rriten cdo dite e me shume ku mund ti cilesojme dhe ēmime tavan nese do flisnim me terma eonomiksash......per me teper nese do benim krahasime me ēmimet evropiane te produkteve te ndryshme duke marre parasysh dhe te ardhurat e tyre katastrofike nese do arsyetonim.......
Edituar pėr herė tė fundit nga ilda nė Sat Dec 27, 2008 6:22 pm, edituar 1 herė gjithsej
Edituar pėr herė tė fundit nga ilda nė Sat Dec 27, 2008 6:22 pm, edituar 1 herė gjithsej
ulet inflacioni ...per ēa inflacioni e kane fjalen kur ēmimet ne Shqiperi po rriten cdo dite e me shume ku mund ti cilesojme dhe ēmime tavan nese do flisnim me terma eonomiksash......per me teper nese do benim krahasime me ēmimet evropiane te produkteve te ndryshme duke marre parasysh dhe te ardhurat e tyre katastrofike nese do arsyetonim.......
Une kam mbjellur 12 mije lakra ne token time ,do shof se sa do shiten
pse jo ,une paguaj nipat e mije ,nje person mund te jetoje me 3 deri 4 mije dollare ne vit ne fshat ne shqiperi ,dhe sa te sillen rrugeve une i punsoj ata ,te gjithe duhet te hame apo jo ,atehere une nuk dua te fitoj as nje gje ,vetem per ata e kam ,ata nuk punojne ndryshe vetem ti paguaj kush
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi