ILIRIADA PORTAL

Join the forum, it's quick and easy

ILIRIADA PORTAL
ILIRIADA PORTAL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ulet inflacioni nė Shqipėri

Shko poshtė

27122008

Mesazh 

Ulet inflacioni nė Shqipėri Empty Ulet inflacioni nė Shqipėri

Ulet inflacioni nė Shqipėri 20040309161636alb_banka203
Banka e Shqipėrisė nuk ndryshon normėn bazė tė interesit
Banka e Shqipėrisė ka njoftuar se norma vjetore e inflacionit arriti nė kėtė fund viti nė nivelin 2.6 pėr qind.

Ky ėshtė njė nga nivelet mė tė ulta tė inflacionit tė regjistruar mė parė, ndėrsa objektivi ishte 4 pėr qind.

Rėnia e inflacionit nė Eurozonė pritej tė reflektohej nė Shqipėri, ku 80 pėr qind e flukseve tregtare kryhen me vende tė Eurozonės.

Guvernatori i Bankės sė Shqipėrisė, Ardian Fullani thotė se ulja e ēmimeve tė konsumit pritet tė vazhdojė edhe nė muajt pasardhės.

Kjo do tė bėjė qė fokusi i politikave monetare tė zhvendoset drejt evitimit tė situatave deflacioniste dhe nxitjes sė rritjes ekonomike.

Ministri i Financave, Ridvan Bode tha se qeveria shqiptare po merr masa pėr tė shmangur deflacionin qė sipas tij, do tė sillte pasoja tė padėshėruara pėr ekonominė.

Zoti Bode tha se inflacioni do tė synohet tė mbahet nė kufijtė e plus minus njė tė tre pėrqindshit.

Ndėrkaq Banka e Shqipėrisė vendosi tė mbajė tė pandryshuar normėn bazė tė interesit tė lekut nė nivelin 6.25 pėrqind.

BBC
Iliriada Portal

Numri i postimeve : 4609
Registration date : 08/12/2007

Mbrapsht nė krye Shko poshtė

Share this post on: reddit

Ulet inflacioni nė Shqipėri :: Komentet

shqiptari

Mesazh Sat Dec 27, 2008 5:42 pm nga shqiptari

rrol ka luajtur edhe rritja e prodhimit te brendshem. siē me thoshte nje miku im qe banon ne Shqiperi, te gjithe fshataret i jane drejtuar si asnjeher punimit te tokes duke i prodhuar vete grurin, zarzavatet, frutat etj.

Mesazh Sat Dec 27, 2008 6:20 pm nga ilda

ulet inflacioni ...per ēa inflacioni e kane fjalen kur ēmimet ne Shqiperi po rriten cdo dite e me shume ku mund ti cilesojme dhe ēmime tavan nese do flisnim me terma eonomiksash......per me teper nese do benim krahasime me ēmimet evropiane te produkteve te ndryshme duke marre parasysh dhe te ardhurat e tyre katastrofike nese do arsyetonim.......

Edituar pėr herė tė fundit nga ilda nė Sat Dec 27, 2008 6:22 pm, edituar 1 herė gjithsej

Mesazh Sat Dec 27, 2008 6:21 pm nga ilda

ulet inflacioni ...per ēa inflacioni e kane fjalen kur ēmimet ne Shqiperi po rriten cdo dite e me shume ku mund ti cilesojme dhe ēmime tavan nese do flisnim me terma eonomiksash......per me teper nese do benim krahasime me ēmimet evropiane te produkteve te ndryshme duke marre parasysh dhe te ardhurat e tyre katastrofike nese do arsyetonim.......

ADMIN

Mesazh Sat Dec 27, 2008 6:34 pm nga ADMIN

Une kam mbjellur 12 mije lakra ne token time ,do shof se sa do shiten

Mesazh Sat Dec 27, 2008 6:36 pm nga ilda

hahhahaha po ben biznes ti kshu......

ADMIN

Mesazh Sat Dec 27, 2008 6:39 pm nga ADMIN

pse jo ,une paguaj nipat e mije ,nje person mund te jetoje me 3 deri 4 mije dollare ne vit ne fshat ne shqiperi ,dhe sa te sillen rrugeve une i punsoj ata ,te gjithe duhet te hame apo jo ,atehere une nuk dua te fitoj as nje gje ,vetem per ata e kam ,ata nuk punojne ndryshe vetem ti paguaj kush

Mesazh Sat Dec 27, 2008 6:43 pm nga ilda

ide e mire...

ADMIN

Mesazh Sat Dec 27, 2008 6:47 pm nga ADMIN

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Mesazh  nga Sponsored content

Mbrapsht nė krye

- Similar topics